2012. augusztus 6., hétfő

Leírás--->>> TUNÉZIA

Tunézia Észak-Afrikában található, Líbia és Algéria között. Az ország területének fele a mediterrán tengerparti sávba sorolható (250–500 mm éves csapadékkal), míg maradék a Szahara része. Hegyvidékeket általában északon találhatunk; a klíma itt mérsékelt, enyhe, esős telekkel, és forró, meleg nyarakkal. Homoksivatag Dél-Tunéziában található.
Vízrajz

Jellegzetes képződmény a chott. A szó olyan tavat jelöl, amelyik az év legnagyobb részében, vagy akár több éven át is száraz. A mederben földutakat is kijárhatnak az arra járók. Néha viszont jön az eső és a meder megtelik vízzel - rövid időre, míg elpárolog. Ilyen nagy, száraz tavak láncolata húzódik a Szahara északi peremén Algériától a tengerig.
Szikrázó napsütés, kristálytiszta víz, csodás tengerpart – csupán kétórányi repülőútra. Ez Tunézia, a népszerű nyaralóhely, amely a hazánkhoz legközelebb eső egzotikum. Az afrikai ország továbbra is az egyik legolcsóbb célállomás, jó minőségű szolgáltatásokkal, remek szállodákkal, mosolygós helyiekkel – azaz Tunéziai ideális célpont lehet azoknak, akik elfogadható áron szeretnének jó minőségű nyaralást.

A Medina Tours Utazási Iroda jóvoltából most még kedvezőbb áron juthat el Tunéziába, azon belül is a szárazföldi rész üdülőparadicsomaiba: Monastir, Hammamet, Sousse- Port El Kantaoui a népszerű tengerpartrajaira. Mindegyik tengerparton számos jó minőségű szálloda közül választhat, ajánlataink közt a van három-, négy- és ötcsillagos hotel is, így mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő szállodát. Ugyanez igaz az ellátásra is, hiszen ebben is nagy a választék, ajánlataink között van félpanziós, teljes panziós és all inclusive ellátást kínáló ellátás is. De a szállodák szolgáltatás kínálata ezzel nem ér véget, hiszen a tunéziai hotelekben is számos sportolási és szórakozási lehetőség várja utasainkat.

S ha már Tunéziában jár, akkor érdemes megtekinteni az ország nevezetességeit, történelmi-, kulturális- és természeti látnivalóit. Ilyen kihagyhatatlan program a Szahara-túra, mely lenyűgöző látvány, felejthetetlen élményt jelent mindazoknak, akik részt vesznek e fakultatív kiránduláson. De az ilyen utazások között egyéb, érdekes programok is vannak, ilyen a főváros környékének megtekintése, a csodás Karthágó bebarangolása, vagy a főváros, Tunis fölött épült kis városrész hangulatának varázsa. Csodás képeket lehet készíteni a kék-fehérben pompázó Sidi Bou Said szűk utcáiról, az utcák végén felbukkanó öbölről, a csodás kapukról.

Fogadja el meghívásunkat egy nagyszerű minőségű, tunéziai nyaralásra, és bővítse emlékeinek listáját egy felejthetetlen tengerparti nyaralással. A Medina Tours utazási nyolc napos turnusokban szervez tunéziai tengerparti nyaralásokat, az utazást a Travel Service légitársaság közvetlen járatain biztosítjuk.
Tunézia vagy Tunisz (arabul تونس), hivatalosan a Tunéziai Köztársaság (الجمهرية التونسية) egy ország Észak-Afrika mediterrán tengerpartján. Nyugatról Algéria, délkeletről Líbia határolja. Az ország területének 45%-át a Szahara homokja borítja. A megmaradó terület megművelhető. A vidék már az ókorban is fontos volt; először Karthágó városa jött létre Tunézia földjén, majd később a Római Birodalom része lett. Az ország fővárosa Tunisz.


PPS--->>> TUNÉZIA






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése